Bromsservice

Bromsservice

Bromsbelägg och skivor för snabbservice.

Oilpoint servar dina bromsar och byter bromsbelägg, bromsskivor och bromsvätska.

Undvik att köa i veckor, ofta får du en tid redan nästa dag.

Se Oilpoints kontaktuppgifter på Kontaktsidan eller längst ner på sidan.

 

Prislista för personbilar.

  • Byte av bromsbelägg 350kr/däck
  • Byte av bromsskiva 300kr/däck
  • Byte av bromsvätska 800kr, inkl. vätskor.
  • Begär en offert på delar till din bil hos vår närmaste återförsäljare.

Bilbromsar

Som regel används skivbromsar och trumbromsar i bilar. Skivbromsar är kraftfullare än trumbromsar och är vanligare i nyare personbilar. Trumbromsar används fortfarande på bakaxeln.

Nuförtiden är bromsarna vanligtvis låsningsfria, d. v.s. ABS. ABS-bromsar låses inte, utan bibehåller bilens manövrerbarhet även vid en kraftig bromsning.

Bilens bromsar är nästan alltid dubbla kretsbromsar, varvid endast två hjul i bilen hör till samma krets. Om en bromskrets fallerar fortsätter de andra två hjulen att bromsa normalt.

Andra bromskomponenter är till exempel bromsbälten, bromsskor, bromsslangar, bromsskivor, bromstrumma, bromsok, bromsbelägg och bromscylindrar.

Bilarna har också en parkeringsbroms, vars ändamål är att hålla bilen på plats medan den är parkerad. I personbilar är parkeringsbromsen vanligtvis en handbroms och den påverkar bakaxeln. Handbromsen är vanligtvis av trumtyp i nya bilar.

Efter bromsservice

Efter byte av bromsdelar kräver bromsarna inkörning. Omedelbart efter byte av delar lönar det sig att vara försiktig vid inbromsning. Man bör undvika onödigt kraftiga inbromsningar under de första 50 mil.

Bromsbeläggen kan man köra in med några inbromsningar i ca. ca 6 mil/t tills man stannar. Inbromsningen kan upprepas några gånger varannan kilometer. Inkörningen gör att bromsarna håller längre och förhindrar att bromsbrus och skakningar uppstår senare.

Copyright © Oilpoint 2020. All Rights Reserved.

Website: atFlow Oy